Κυρίως η γαλακτοπαραγωγή (σε ετήσια βάση) και η πολυδυμία. Εφόσον όμως το γάλα προορίζεται για την παραγωγή τυριών και μάλιστα ΠΟΠ όπως το Λαδοτύρι θα πρέπει να μας απασχολεί και η ποιότητα του γάλακτος (λίπος, πρωτεΐνη, σωματικά κύτταρα). Αυτό γιατί η επιλογή για αύξηση της γαλακτοπαραγωγής οδηγεί σε ‘αραίωση’ του γάλακτος και μείωση της τυροκομικής του ικανότητας. Χωρίς καλή πρώτη ύλη (γάλα) δεν είναι δυνατή η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και γι αυτό βασική μας επιδίωξη θα πρέπει να είναι η πληρωμή του γάλακτος από τους τυροκόμους με βάση την ποιότητά του!